Menu

Wat zijn de kansen van sociale media voor uw onderneming?

Plan een afspraak
"A goal without a plan is just a wish."

Wat kan een organisatie verwachten van de inzet van sociale media? Als het goed gebeurt, heeft social media een aantal voordelen:

Onze ervaring is dat inzet van sociale media voor ondernemers bijna altijd kostenbesparend werkt. Steeds meer bedrijven verleggen hun personeelswerving van advertenties in traditionele media (waar je fors voor betaalt) naar LinkedIn en Twitter (media die bijna niets kosten). Ook traditionele marketing moet het qua kosten meestal afleggen tegen online campagnes en advertenties, die veel meer op maat kunnen worden toegespitst en ook beter meetbaar zijn.

Een snellere verspreiding van informatie over uw merk. Dat is de ‘virale’ kracht van sociale netwerken. Mensen hechten veel meer waarde aan de mening van hun vrienden over een product of dienst dan aan wat een bedrijf er in haar eigen promotie zelf over zegt. Bedrijven die op internetfora adequaat reageren op de klachten van consumenten, doen het beter dan bedrijven die zich niets aantrekken van wat er op internet over hen wordt gezegd. Zowel goed als slecht nieuws verspreidt zich in de online wereld razendsnel en is dankzij Google ook nog jarenlang terug te vinden.

Wat is social media?

Bespoke zet social media effectief in

Met sociale media is – indirect – ook geld te verdienen. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die sociale media effectief inzetten, gemiddeld 50% meer leads en 25% meer omzet genereren. Maar, en dat zeggen we er eerlijk bij, het is geen quick fix. Het opbouwen van relaties en goodwill kost tijd en betaalt zich vaak indirect terug. Soms is bij medewerkers in het bedrijf een omslag in denken nodig, waarbij interactie met (en luisteren naar) de klant centraal komt te staan.

Bedrijven hebben tijd nodig om social media-netwerken te leren kennen en optimaal te benutten. Maar wij geloven in de kracht van een groeiende organisatie die met de juiste ideeën, een frisse blik van buiten en een doelgerichte strategie de organisatie kan versterken en laten groeien.