Menu

Het belang van een goede website

Neem contact op met bespoke
"A goal without a plan is just a wish."

In een tijdperk waar alles draait om online zijn, is het belangrijk om op te vallen. Waar winkels eerst in fysieke gebouwen hun producten aan de man probeerden te krijgen, zijn veel ondernemers nu overgestapt naar de online wereld. En online kan alles. Je hoeft maar een paar woorden in te vullen in je zoekmachine, en meteen krijg je honderden pagina’s met waardevolle informatie. Het online tijdperk is niet voor niets zo razend populair geworden. Opvallende sites met felle kleuren, pakkende teksten en grappige afbeelden komen je tegemoet. Een wereld waarin alles kan.

Het visitekaartje

Hoewel op het internet alles mogelijk is, is het toch een hele kunst om ervoor te zorgen dat jouw website opvalt, zodat mensen ernaar toe komen. Hoe een website eruit ziet, is dan ook bepalend voor het aantal bezoekers en de hoeveelheid producten en diensten die je aan de man wilt brengen. Een website die er aantrekkelijk uitziet voor klanten en die er in positieve zin uitspringt, zal veel meer verkopen dan een website die totaal niet opvalt. Het is dan ook belangrijk dat een website er op en top uitziet. Een website wordt immers vaak gezien als het visitekaartje voor klanten. Zelf zal je immers ook sneller een website bezoeken als deze een origineel en aansprekend design heeft.

Een goede website

Een goede website vervult het doel dat bezoekers van de site hebben. Het is dan ook belangrijk om pakkende teksten te schrijven, die niet te lang zijn, maar die wel voldoende informatie bevatten voor de bezoeker. Dit leidt niet alleen tot meer bezoekers, maar ook tot meer tevredenheid. Een website moet overzichtelijk zijn. Dat betekent geen ellenlange teksten die elkaar geplakt zijn, maar duidelijke kopjes en prettig lezende teksten. Zo weten bezoekers meteen waar ze aan toe zijn en wáár ze moeten zijn om hun doel te bereiken.

Contentcreatie

Meer dan een mooi uiterlijk

Een website met een goed design zal wel opvallen, denk je natuurlijk. Toch is een mooi uiterlijk lang niet alles. Om een website op te laten vallen en zodoende ook meer bezoekers te trekken, is het van groot belang dat er waardevolle links worden gecreëerd naar de website. En dan heb je niets aan een groot aantal links. Belangrijk is dat de links relevant zijn. De beste links komen dan ook van een pagina met autoriteit. Het proces van links heet linkbuilding. Hierbij worden zoveel mogelijk links verzameld, die samen de waardering van de website verhogen. Zo hebben websites die vol staan met advertenties minder waarde dan websites die veel relevante informatie bieden aan hun bezoekers.

Unieke webteksten, opvallende afbeeldingen en leuke video’s dragen allemaal bij aan een goede website. Op deze manier wordt de website interessant voor bezoekers. Door regelmatig nieuwe content te plaatsen en af en toe de website aan te passen, zorg je ervoor dat de website aantrekkelijk blijft. Zo blijven mensen terugkomen en zorg je voor meer nieuwe bezoekers. Want uiteindelijk geldt: hoe meer bezoekers, hoe meer sales, en dus hoe hoger de omzet! 

Webdesign

Bespoke kan helpen bij het genereren van een perfect werkende website. Voor meer informatie over webdesign kun je hier meer informatie vinden of neem contact op met een van onze specialisten!