Menu

Wat is affiliate marketing?

neem contact op met ons
"A goal without a plan is just a wish."

Affiliate marketing is een prestatiegerichte online marketingmethode waarbij er een samenwerking plaatsvindt tussen twee partijen. De ene partij (de affiliate) plaatst promotiemateriaal van de andere partij (de merchant) op zijn of haar website. Het grote voordeel van affiliate marketing is dat de affiliate pas betaald krijgt wanneer er een vooraf opgesteld doel bereikt wordt zoals een klik of een verkoop. No cure no pay dus met affiliate marketing.

Waarom is het zo belangrijk?

Affiliate marketing wordt vooral ingezet in de B2C markt. Met affiliate marketing kan een groter deel van jouw doelgroep worden bereikt. De resultaten van deze vorm van marketing zijn meetbaar in termen van bereik, bezoekers, prospects en sales. Affiliate marketing is uitermate geschikt voor webshops en mag daarom niet ontbreken in een strategie!

Online marketing strategie

Wat kan Bespoke voor je betekenen?

Heb je een affiliate campagne die niet rendabel is of heb je er geen tijd meer voor? Dan kunnen we je bij Bespoke op een passende manier adviseren of de campagne eventueel van je overnemen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van affiliate marketing en wil je hiermee beginnen? Laat je dan door ons adviseren op het gebied van jouw branche, het netwerk en de marges. Met elkaar gaan we van helemaal niets tot een lopende campagne die sales oplevert.

Samen met onze specialisten kom je tot de beste resultaten.

“The answer to why people share content is quite simple. It all comes down to social currency. Basically, people share when it makes them look good.” > Neil Patel