Menu

Wat is social media?

Plan een vrijblijvend gesprek
"A goal without a plan is just a wish."

Social media zijn online platformen waar gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Social media kenmerken zich door de begrippen dialoog & transparantie. Voorbeelden van social media kanalen zijn Facebook, Twitter, weblogs, fora, YouTube, Tumblr, LinkedIn, Google+, Instagram en Pinterest.

Advertentie mogelijkheden

Waarom is een social media strategie zo belangrijk voor jou?

Met de komst van social media is het bereik van consumenten enorm toegenomen. De kans is groot dat er nu online door (potentiële) klanten over jouw merk, bedrijf en concurrenten wordt gesproken. Aangezien deze online gesprekken meningen beïnvloeden, is het dus ook voor jou van belang om hier aan deel te nemen. Doorgaans biedt Social media de volgende voordelen: 

  • Vergroten van de naamsbekendheid en het verkeer naar je website
  • Beïnvloeden van het koopgedrag
  • Je wordt als autoriteit gezien binnen je branche
  • Invloed op de posities in de zoekmachine
  • Het verkrijgen van inzichten in de doelgroep

Online marketing

Wat kan Bespoke voor jou betekenen op social media gebied?

Social media worden over het algemeen wel ingezet, maar hier wordt vaak niet over nagedacht waardoor er sprake is van weinig structuur. Vaak wordt ook niet gemeten wat social media nou eigenlijk opleveren. Je social media activiteiten horen onderdeel te zijn van een overkoepelende strategie. Welk social media kanaal kan het beste worden ingezet? Waar bevindt de doelgroep zich en hoe gebruiken zij social media? Wat kan ik het beste communiceren? En wat zijn de kansen & opbrengsten uit social media?

Strategie

Wij kunnen je helpen met het bedenken van deze social media strategie, ondersteunen met het opzetten ervan en praktische ideeën aandragen waardoor je er zelf direct mee aan de slag kunt gaan.

“You can never go wrong by investing in communities and the human beings within them.” > Pam Moore