Menu

Wat is website Usability?

Plan een afspraak met bespoke
"A goal without a plan is just a wish."

Website Usability is het gebruiksvriendelijker maken van websites met als doel conversieoptimalisatie. Wanneer je met website Usability aan de slag gaat, ben je dus eigenlijk bezig met het optimaliseren van de gebruikerservaring. Op deze manier vinden gebruikers gemakkelijker datgene waarnaar ze op zoek zijn en zorg je er dus voor dat ze op jouw website bepaalde doelen effectief, efficiënt en naar tevredenheid kunnen bereiken.

Waarom is het zo belangrijk?

Sta je met je website op het punt van conversieoptimalisatie? Wil je van je bezoekers tevreden loyale klanten maken? Dan kan Usability echt niet ontbreken. Website Usability zorgt op de korte termijn namelijk voor meer conversie en minder afhakende bezoekers en op de langere termijn voor die belangrijke terugkerende loyale klanten.

Online marketing zorgt voor de weg naar je website toe, waarna Usability er door middel van onderzoek en testen voor zorgt dat deze bezoekers ook daadwerkelijk de gewenste acties kunnen ondernemen.

Wat kan Bespoke voor jou betekenen?

Onze Usability specialist start met het in kaart brengen van de huidige situatie met een Usability onderzoek. Op welke manier kan de website verbeterd worden, zodat het leidt tot meer conversies? Aan hand van deze bevindingen wordt er een advies gegeven, dit kan zowel ad hoc als uitgebreid. Onze gereedschapskist op het gebied van advies reikt van het schrijven van een Usability rapport tot het tastbaar maken van dit advies door middel van het uittekenen van wireframes. En doordat we bij Bespoke beschikken over de ruimtes, de mensen en de apparatuur kunnen we deze bevindingen ook uitgebreid voor je testen wat leidt tot verrassende, vernieuwende en bewezen resultaten.

“Usability is not only about ease of use but also about bringing something meaningful, having an objective in common with the user.” > Marcus Österberg