Menu

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Plan een afspraak met bespoke
"A goal without a plan is just a wish."

Door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO) verhoog je de online zichtbaarheid van uw website in zoekmachines zoals Google. Door gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie gaat uw website een betere positie behalen binnen de organische resultaten van de zoekmachines. De gedachte achter zoekmachine optimalisatie is om zoveel mogelijk relevant verkeer naar je website te trekken zonder dat je hiervoor per bezoeker moet betalen. SEO optimalisatie is dan ook een langere termijn proces.

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO staat aan de basis van je online marketingstrategie. Eerst moet de basis, bestaande uit techniek en content, goed staan, voordat hierop verder geborduurd kan worden. Zoekmachine optimalisatie zorgt dus voor een permanente plaatsing in de gratis zoekresultaten en kan er ook voor zorgen dat de advertentie kosten (SEA) omlaag gebracht worden.

Marketingstrategie

SEO draait om 3 onderdelen die je goed voor elkaar dient te hebben met de website:

  1. Techniek: op welke manier is de website gebouwd en is deze optimaal ingericht voor de zoekmachines?
  2. Inhoud: welke zoekwoorden komen naar voren en op welke plekken als de website bezocht wordt door de zoekmachines?
  3. Autoriteit: welke websites linken naar de website en geven deze zodoende meer autoriteit en hogere posities?

De details van deze 3 elementen bepalen het succes op de zoekmachines. Juist in de details gaat kennis en vooral tijd zitten en dat is waar Bespoke bij helpt!

Voordelen & nadelen

Zoekmachine optimalisatie brengt voordelen en nadelen met zich mee. Door het optimaliseren van uw website zorgt u ervoor dat u langdurig zichtbaar bent voor de zoekmachines. Omdat u langdurige zichtbaar bent binnen de zoekmachines door middel van zoekmachine optimalisatie, brengt dit voordelen met zich mee zoals:

  • Hogere merkbekendheid op relevante zoekwoorden
  • Meer gekwalificeerde bezoekers op uw website
  • Door hoge kwalificeerde bezoekers aantallen verhoging van de verkopen

Echter zoekmachine optimalisatie kent ook nadelen. Maar deze nadelen kunt u goed oplossen door zoekmachine optimalisatie uit te besteden. Dit zijn de volgende aspecten die nadelig kunnen zijn:

  • Doorgaans duurt langer voordat de eerste resultaten worden geboekt.
  • Zoekmachine optimalisatie vergt kennis en ervaring.
  • Het optimaliseren kost veel tijd.
  • Zoekmachine optimalisatie vergt naast heel wat technische kennis en vooral ervaring. Daarom is het verstandig om Zoekmachine optimalisatie uit te besteden.

Waarom zoekmachine marketing uitbesteden?

Bredere ervaring over verschillende projecten en klanten
Intensieve opvolging van de markttendensen
Het laat jou toe te focussen op uw hoofdactiviteit.
Wat kan Bespoke voor je betekenen?

Sta je niet hoog in de zoekmachine, dan laat je veel potentiële klanten liggen en nog erger: je geeft ze aan je concurrent. Dat is natuurlijk zonde. Wil je dat jij die klanten binnenhaalt en denk je eraan om zoekmachine optimalisatie uit te besteden? 

Online marketing strategie

De specialisten van Bespoke kunnen op het gebied van SEO optimalisatie zowel een uitvoerende als een adviserende rol aannemen. Heb jij een werkende website, maar is deze niet zichtbaar? Wij voeren diverse werkzaamheden uit op basis van de drie onderdelen. Samen zorgen wij ervoor dat de website een hoge ranking krijgt bij zoekmachines en klanten eenvoudig bij de website terecht kunnen komen. Het voordeel van SEO dat er geen extra kosten aan vast komen te zitten.

“SEO is no longer just a job title, it has become part of everyone’s job description.” > Rand Fishkin